Carrots/Морковчета (age 3.5-5)

морковчета

морковчета-4морковчета

Ден на българската приказка – приказните герои от група,, Морковчета,, – Златното момиче, зайко и вълчо от Житената питка, Иглика от Дядо и ряпа, кучето от Косе Босе, трудолюбивата девойка от Сливи за смет, прасенце от Трите прасенца

група ,, Морковчета” 3,5 до 5 годишни

История: Група Морковче за деца от 3,5 до 5 години към българско училище Боянъ Мага, Лондон е създадена през 2011 като резултат от нуждата на децата в тази възраст да имат своя социална среда с други българчета. Първоначално трайността на групата беше 30 минути, в които деца и родители се събираха и пееха с голяма радост популярни български детски песнички  и стихчета като „Зеленчуци,който не яде”,  „Хей, ръчички”, „Зайченцето бяло” и др. В последствие тези кратки минути  се увеличават  на 1 час и половина, в  които децата  с голям интерес и желание пеят любимите си песни, слушат приказки на български език,  танцуват, рисуват и апликират. 

Цели: В основата на нашето обучение е да мотивираме детето да говори  български език, да подпомогнем развитието му в тази насока и да създадем  в него любов към езика.

Възрастта  3,5-5 г е  времето, когато децата са способни да възприемат  говоримо два и повече езика. С методите на изкуството – пеене, рисуване, апликиране, драматизация на приказка, ритъм и танц  това става леко и с радост за децата. Резултатите са налице-детето пее популярни български песни, рецитира стихчета, брои до до 20, познава частите на тялото си, цветовете и формите. Неговите ,,рисунки,, без форми по белия лист  скоро се превръщат в красиво кръгло слънце със синьо небе и зелена тревичка. Изговаряйки всяка дума насочваме вниманието на детето и към първият звук на думата. Когато то съвсем стабилно държи пастел или молив правим  и първите опити да нарисува формата своята буква.

Съществено внимание отделяме и на отношението на децата помежду си. Посещавайки тази група те създават приятелства, учат се на важни навици- да бъдат трудолюбиви (да помагат на мама в къщи, на другарчетата си ), учтиви, използвайки думи като „Моля”, „Ако обичаш” и „Извинявай”.

Благодарим на всички родители, коитоповеряват  детето си на  нашите грижи, подкрепят нашите  идеи.

Благодарим Ви, че заедно сътворяваме нашия български свят и традиции далеч от Родината.

Работа с природни материали

10

Сами си правим сандвич

011

Апликираме геометрични форми

морковчета-3

Броим в група

Морковчета-6

Рисуваме с кестени

5

рисуваме с кестени

 

 

 

 

 

 

 

 

.