Творческо Ъгълче

Божидария, 1 клас

Нашата котка се казва Тотка

И обича да кара лодка.

Баба Яга бяга през гората

И падна във водата.

Самолет лети в небето,

А пък круши плуват в морето

Никол, 1 клас

Баба Яга с тояга бяга из гората,

Ляга, става, сила тя показва.

Круши събира в торбата, че да

Подлъже Ламята.

Габи, 1 клас

 Слон с балон

Тръгнал слон с балон да язди кон.

Но по пътя срещнал котка във голяма лодка.

Котката возила мишка с една сива книжка.

Мишката гризкала питка и рисувала Лидка.

Лидка видяла и се засмяла.

Момчил- 2 клас, Сохо

Сладоледа е вкусен като мед,

Топи се като лед.

Купи си  шоколад, за да бъдеш вечно млад.

А, ванилия…..тя е за цялата фамилия.

 

МОЕТО  АГЪНЦЕ

/съчинение с въображение :)/

Виктория, 6 клас Ако си имах агънце, аз щях да се грижа за него, да му давам храна и чиста вода. Аз си го представям бяло като облаче, послушно и много красиво.

Пепи , 6 клас Мойто агънце само мен обича, само мен ме следва, защото знае , че съм добър човек. Има един особен характер. То обича да го галя и ако не го галя, става ядосано на мен. Трябва да го заведа на лекар, за да се види защо прави така.

Домашните любимци те карат да се чувстваш като друг човек.

Стефани , 6 клас Моето агънце е малко, бяло и много пухкаво. То има дълга, мека козина и много обича да яде ябълки. Всеки ден то идва с мен на разходка из гората, за да събираме ябълки. Аз и моето агънце живеем в малка къщичка близо до реката, но там няма градина с трева и моето агънце не може да си пасе. То ме следва навсякъде, защото се чувства самотно, когато ме няма. То много ме обича и аз много го обичам. Когато отида да си напълня вода, то е винаги до мен.

На някои хора им е нужен домашен любимец, за да не чувстват самота и тъга и да не им е скучно.

Найле, 6 клас Аз си имам една приятелка. Тя е винаги с мен. Аз се грижа добре за нея. Дори и да съм заета, гледам да й обърна внимание. Тя се казва Бети. Моето агънце Бети се нуждае от прясна зелена тревичка, с която я храня. Тя ми е много необходима, защото ми помага да се справя с трудностите и ме пази.

Александра, 5 клас  Моето агънце е бяло като сняг и има малки сладки ушенца, които са черни. Агънцето е много послушно, но и много обича да играе. То само си намира всичко, освен любов, която аз му давам. Агънцето е необходим домашен любимец, защото е нежно и ми прави компания.

Ади, 5 клас  Моето мъничко агънце е беличко и пухкаво. То си има малко легълце, където да спи и купичка за храна. Много обича да се гали, когато му е скучно. То е много добро.

Всеки се нуждае от домашен любимец, за да е по-щастлив, отколкото е сега.

Виктория, 5 клас  Аз си имам едно сладко и малко агънце. Неговото име е Звездичка. Тя е със зелени очи и тялото й е в бяло и черно. Звездичка е много мило и добро агънце. Винаги, когато й кажеш нещо, което не е лошо, тя ще го направи. За мен е чудо, че се грижа за нея.

На мен ми е необходим домашен любимец, за да ме успокоява, когато съм тъжна, когато не ми е добре и когато съм ядосана. Аз много обичам животните, особено бебетата кученца! Много искам да имам домашен любимец.